Ravintolaruoasta löytyi aarre – simpukan sisällä oli arvokas helmi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailmalta kantautuu toisinaan uutisia ällöttävistä asiosta, joita ihmiset ovat löytäneet ruokansa seasta. Nyt amerikkalaisnaisen kerrotaan löytäneen ruoastaan positiivisen yllätyksen: Satojen eurojen arvoisen helmen.

Washingtonin osavaltiossa asuva Lindsay Hasz oli illallistamassa aviomiehensä kanssa Montalcino Ristorante Italiano -ravintolassa. Kesken ruokailun nainen huomasi simpukoita ja katkarapuja sisältäneessä pasta-ateriassaan jotain kovaa.

– Olin rikkoa hampaani kun purin sitä. Ravintolassa oli pimeää, joten en pystynyt heti tietämään mistä oli kyse, Lindsay kuvaili ABC News -uutissivustolle.

Pian nainen tajusi löytäneensä ruokansa seasta helmen. Lindsay vei helmen gemmologi Ted Irwinille, joka suhtautui löydökseen ensin epäillen. Mies kuitenkin tutki helmiäispallon, ja totesi sen olevan arvokas kampavenussimpukan helmi.

Gemmologi arvioi Lindsayn löytämän helmen olevan 600 dollarin, eli noin 550 euron arvoinen. Ted Irwin uskoo löydöksen olevan erittäin harvinainen. Montalcino Ristorante -ravintolan henkilökunta puolestaan kertoo, että yhä useammat asiakkaat ovat alkaneet tilata Frutti di Mare -annoksia samankaltaisen helmilöydöksen toivossa.