Ihmisvartalo on ihmeellinen – rintamaito muuttuu vauvan tarpeen mukaan

Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Mallory Smothers on tällä hetkellä pientä lasta imettävä perheenäiti. Smothersin maidontuotanto on ollut niin runsasta, että hän on pumpannut sitä pieniin pusseihin. Smothers huomasi maidon laadussa selkeän eron, kun hänen lapsensa oli sairaana.

Mallory Smothers on jakanut Facebookissa kuvan, jossa näkyy hänen tavanomainen rintamaitonsa ja rintamaito, jonka hän on pumpannut lapsen ollessa sairaana. Sairasta lasta imettäessä pumpattu maito on selkeästi tummempaa ja sen koostumuskin oli Smothersin mukaan paksumpaa. Maidon laadun muuttumiseen on selkeä syy, joka on saanut ihmiset ihastelemaan ihmiskehon mahtavuutta.

Vauvan sylkeä kulkeutuu äidin kehoon imetyksen aikana nännin kautta. Äidin keho tunnistaa syljestä vauvan terveydentilan. Jos lapsi on esimerkiksi flunssassa, alkaa äidin keho nopeasti tuottamaan hyvin ravinnerikasta, vitamiinipitoista ja vauvan vastustuskykyä vahvistavaa maitoa, minkä vuoksi maito on myös tummempaa ja koostumukseltaan paksumpaa kuin normaalisti.

So yall.. This is just cuckoo awesome– I read an article from a medical journal not too long ago about how Mom's milk…

Posted by Mallory Smothers on Sunday, February 14, 2016

Katso kuva tästä.