Mies aikoo ylittää Atlantin rautaisella valaalla – tältä alus näyttää!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monilla ihmisillä on kautta aikojen ollut tarvetta osoittaa kykenevänsä tekemään jotain mitä muut eivät ole koskaan aiemmin tehneet. Näin on myös skottimiehellä, joka sai kolme vuotta sitten valmiiksi 20 vuotta kestäneen ja 140.000 euroa maksaneen Moby-aluksensa.

Splash
Splash
Splash
Splash

Moby on nimensä mukaisesti valas, joskin sen valmistukseen on käytetty rautaa. 73-vuotias Tom on nyt saanut päähänsä lähteä varustamaan alusta merkittävästi alkuperäistä ajatusta pidemmälle merimatkalle, sillä hän aikoo ylittää Atlantin rautaisella valaallaan.

62-tonninen alus on maannut koskemattomana kolmen vuoden ajan, mutta Tomin mukaan sillä voi ylittää Atlantin. Edessä on noin 4.500 kilometrin merimatka, josta jopa tarinoiden Joona olisi ollut ihmeissään.