Naiset eivät huolehdi itsestään – työ ja perhe menevät edelle

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ovarian Cancer Action -järjestö on huolissaan siitä, että naiset eivät pidä säännöllisistä lääkärintarkastuksistaan huolta. Järjestön tekemän kyselyn mukaan naiset laittavat työn ja perheen hyvinvoinnin itsensä edelle, minkä vuoksi he eivät ehdi pitämään itsestään huolta.

Telegraph-lehden mukaan 2.000 naista otti osaa kyselyyn, josta kävi ilmi, että perhe on naisille tärkeämpi asia kuin heidän oma terveytensä. Naiset olivat myös sitä mieltä aiempien kokemustensa perusteella, että heidän hakeutuessa lääkärin puheille heidän huoliaan ei kuunneltu tai otettu tosissaan.

24 prosenttia naisista oli sitä mieltä, että työ oli tärkeämpää kuin heidän terveytensä. Noin 33 prosenttia piti myös perhettä omaa hyvinvointiaan tärkeämpänä. Lääkärit ovat erityisen huolissaan siitä, että naisten munasarjoihin ja kohdunkaulaan syntyviä syöpiä ei ehditä saamaan ajoissa kiinni naisten jättäessä säännölliset papa-kokeensa käymättä.