3 syytä rakastaa mansikoita – todellinen terveyspommi!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Mansikat ovat monille merkki kesästä ja niiden maku tuo myös vahvasti kesäisiä muistoja mieleen. Mansikoissa on paljon vitamiineja ja niillä on monia hyviä terveydellisiä vaikutuksia, joista moni ei edes tiedä.

Huffington Post listasi kolme syytä, minkä vuoksi tulevana kesänä kannattaa pitää huoli siitä, että syö paljon mansikoita.

1. Mansikat ovat pullollaan C-vitamiinia

Mansikoissa on todella paljon c-vitamiinia. Noin kahdeksan mansikkaa täyttää jo 160 prosenttia aikuisen ihmisen päivittäisestä c-vitamiinin tarpeesta. Mansikoiden flavonoidit auttavat c-vitamiinia myös imeytymään paremmin.

2. Mansikat alentavat verenpainetta

Mansikat parantavat sydämen hyvinvointia ja alentavat verenpainetta niiden sisältämien ravinteiden ja potassiumin ansiosta.

3. Mansikat alentavat sydänsairauksien riskiä

Mansikat alentavat tulehdusarvoja ja lisäävät veren hyvää kolesterolia. Mansikoiden aminohapot myös vähentävät riskiä saada sydänsairauksia.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat