Avaruustutkijat havainneet voimakkaita toistuvia signaaleja

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ihmiskuntaa on jo tuhansia vuosia askarruttanut elämän ilmeneminen muualla kuin Maassa, ja merkkejä tällaisesta on etsitty avaruudesta jo pitkään. Nyt tiedemiehet ovat havainneet voimakkaita toistuvia signaaleja, jotka ovat tällä tietoa peräisin syvältä avaruuden uumenista.

Signaaleja on havaittu ajoittain jo 15 vuoden ajan, ja tiedemiehet epäilevät niiden muodostavan yhdessä jonkinlaisen ulkoavaruudessa olevan sivilisaation lähettämän viestin, New Scientist uutisoi. Aivan viime aikoina signaalien lähetyspaikka on alkanut tarkentua uuden teknologian myötä. Lyhimmillään vain millisekuntien signaalit tulevat tällä tietoa noin 13 miljardin valovuodn päästä.

Ensimmäisen kerran tällainen viesti havaittiin vuonna 2001. Sittemmin viestejä on havaittu yhteensä kymmenen kertaa. New Scientistin mukaan signaalit saapuvat Maahan tavalla, jota ei voida selittää ihmiskunnan tuntemalla fysiikalla. Tiedon signaaleista vahvisti Havaijin yliopiston tutkija John Learned. Tutkijat yrittävät parhaillaan selvittää lisätietoja oudoista signaaleista.