Ruotsi tekee oman version suomalaisesta Syke-draamasarjasta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ruotsin johtava kaupallinen kanava TV4 on ostanut oikeudet draamasarja Sykkeen remake-version tekoon. Sykkeen on tuottanut Yellow Film & TV ja sarjaa esittää Suomessa Yle TV2. Ruotsissa Syrrorna-nimellä kulkevan tuotannon kuvaukset on käynnistetty ja sarja nähdään ruudussa ensi syksystä alkaen.

– On todella mielenkiintoista päästä seuraamaan, miten naapurimaan kollegat sovittavat käsikirjoittajiemme luomat tarinat omaan sarjaansa, kommentoi Yellow Film & TV:n Milla Bruneau kommentoi.

Syrrorna-sarjan tuottaa Ruotsissa Bob Film. Ruotsalaisen tuotantoyhtiön kanssa on tehty tiivistä yhteistyötä sarjan ympärillä jo pitkään. Sykkeen showrunner ja pääkäsikirjoittaja Petja Peltomaa on muun muassa vieraillut Tukholmassa konsultoimassa sarjan ohjaajia.

– On muutama sellainen asia, jossa heidän mielestään Suomi ja Ruotsi eroavat toisistaan ja jota heidän on pitänyt muuttaa. Ruotsin sairaalat eivät esimerkiksi ole yhtä hierarkkisia kuin Suomessa, joten sen osalta tarinalinjoja on tarkasteltu uudestaan, Peltomaa Petja kertoo.

Syke on Yle Areenan katsotuin draamasarja. Sen ensimmäisen ja toisen kauden jaksot keräsivät televisiossa ja Areenassa yli miljoona katsojaa. Jaksojen keskikatsojamäärä on ollut yli 900.000 ja Areenan katseluluku jaksoa kohti oli keskimäärin 165.000. Sykkeen kolmas tuotantokausi alkaa Yle TV2:lla 23. maaliskuuta.