Nainen luuli sähköpostia huijaukseksi – voittikin 150 000 dollaria

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jokainen on varmasti joskus saanut sähköpostiinsa huijausviestejä, joissa heidän väitetään voittaneen tuhansien eurojen arvoisi palkintoja. Australialaisen kirjailijan tapauksessa roskapostiksi luultu viesti paljastui kuitenkin The Guardian -lehden mukaan todelliseksi.

Helen Garner kävi läpi sähköpostinsa roskapostit-kansiota, kun hän huomasi viestin jossa luvattiin hyviä uutisia. Yalen yliopistosta läheteyksi väitetyssä viestissä Garnerin kerrottiin voittaneen rahakkaan palkinnon, ja häntä kehotettiin lähettämään vastaukseksi puhelinnumeronsa.

Kuten kuka tahansa, Helen epäili viestin olevan huijaus. Hän kuitenkin päätti ottaa yhteyttä kustantajaansa ja Yalen yliopistoon. Pian kirjailijalle paljastui, että hän oli todellakin voittanut 150.000 dollarin arvoisen Windham-Campbellin kirjallisuuspalkinnon.

Helen Garner oli yksi yhdeksästä kirjailijasta, jotka voittivat Windham-Campbellin palkinnon tänä vuonna. Myös irlantilainen näytelmäkirjailija Abbie Spallen luuli palkinnosta ilmoittanutta viestiä aluksi huijaukseksi. Kilpailuun ei nimittäin ilmoittauduta erikseen, vaan anonyymi raati valitsee palkinnon saajat heidän tietämättään.