Näitä et ehkä tiennyt naisten keksimiksi – muuttivat maailman!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Maaliskuussa Yhdysvalloissa, Australiassa ja Iso-Britanniassa ylistetään naishistoriaa viettämällä Women’s History Month -kuukautta. Maaliskuu on pyhitetty naisten saavutuksille, ja 8. maaliskuuta vietetäänkin kansainvälistä naistenpäivää.

Huffington Post on halunnut naisten kuukauden kunniaksi muistella millaisia yllättäviä keksintöjä naiset ovat tehneet.

1. Olut

Oluen alkuperäistä ja ensimmäistä keksijää ei tiedetä, mutta Jane Peyton -nimisen historioitsijan mukaan oluen valmistaminen oli pitkään vain naisen tehtävä.

2. Suorakulmiopohjainen paperipussi

Margaret Knight huomasi aikoinaan, että paperipussi on epäkäytännöllinen sen muodon vuoksi. Knight keksi suorakulmiopohjaisen paperipussin, johon hän sai patentin vuonna 1871.

3. Astianpesukone

Seurapiirihenkilö Josephine Cochrane kyllästyi siihen, että hänen apulaisensa rikkoivat tiskatessa kalliita astioita. Tämän vuoksi hän keksi vuonna 1886 täytettävän astianpesukoneen.

4. Monopoly

Monien rakastama Monopoly-lautapeli on Elizabeth Magie -nimisen naisen keksimä peli. Magie keksi vuonna 1903 pelin demonstroidakseen ihmisille maan kaappaamisen traagisia seurauksia.

5. Tuulilasin pyyhkijä

Mary Anderson huomasi vuonna 1903, että autoilijoiden tuli välillä pysähtyä putsatakseen autojensa tuulilasin liasta ja jäästä. Hän päätti keksiä tuulilasin pyyhkijät, joille sai patentin vuonna 1905.