Tuijottaako koirasi sinua? Voi haluta muutakin kuin herkkuja

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Koirat tuijottavat usein omistajiaan, mikä on täysin normaalia. Jotkut koirista vievät silmiin katsomisen kuitenkin äärimmäisyyksiin, jolloin omistaja ei voi olla ajattelematta sitä, mitä koiran päässä mahtaa oikein liikkua. Koirasivusto Fido4ever paljasti, mistä koiran tuijottaminen useimmiten johtuu.

Omistajat ovat oikeassa arvatessaan, että koiran tuijotus liittyy siihen, että koira haluaa omistajilta jotakin. Usein haluamisen kohteena ovat omistajan valvomat herkkupalat, mutta välillä koira voi kaivata myös jotakin muuta.

Koirat voivat tuijottaa omistajiaan anovalla katseella odottaessaan, että saavat seuraavan käskyn mennä jonnekin, tehdä jotakin tai syyn seurata omistajaa omistajan vaihtaessa paikkaa. Koira on tarkkaavainen ja kuulolla, mikä yleensä kertoo myös kiintymyksestä omistajaansa kohtaan.

Koirat saattavat tuijottaa omistajaa silmiin myös halutessaan leikkiä. Tuijotuksen syytä voi välillä testata antamalla koiralle jonkun käskyn tai pyytää koiraa viereen, jolloin se saattaa antaa toivomuksistaan enemmän vihjeitä jämähtämällä paikoilleen, ottamalla leikkiasennon tai tulemalla viereen.

Koirien kanssa silmiin tuijottaminen rapsuttelun yhteydessä voi olla kummallekin osapuolelle palkitsevaa ja mukava yhteinen hetki. Tuijottaessaan koira yrittää myös lukea omistajaansa ja hänen tunnetilojaan. Jos koira innostuu herkästi ja omistaja on vihainen, kannattaa intensiivistä tuijottamista välttää. Koira voi ottaa vihaisessa mielentilassa olevan ihmisen silmiin katsomisen haasteena ja käyttäytyä arvaamattomasti.