Näin tulevaisuudessa retkeillään – rantamajat ihastuttavat

Viihdeuutiset · Annika Kela

Suunnittelutoimisto Sparkin luomat ananasmaiset rantamajat ovat herättäneet kansainvälistä kiinnostusta sijoittajissa. Yritys on nimittäin esitellyt suunnitelmansa ympäristöystävällisistä majoista, jotka tarjoavat tilapäisen majoituksen rantakohteissa retkeileville.

Singaporessa sijaitsevalle rannalle suunnitellut innovatiiviset majat toimivat aurinkoenergialla. Ekologisten majojen rakennusmateriaalina aiotaan käyttää kierrätettyä muovia, erityisesti merestä kerättyä muovijätettä.

Rantahiekasta kohoavat ananakset ovat kuin pieniä puumajoja. World Architecture -sivuston mukaan majoissa ei ole mitään erityisiä mukavuuksia, mutta ne antavat ihmisille yksityisyyttä ja rauhaa. Suojaisassa majassa nukkuminen on rinnastettavissa teltassa nukkumiseen. Sparkin ideaa on ylistetty ympäri maailman ja monet turistikeskuksissa olevista yrityksistä ovat olleet kiinnostuneita innovatiivisista rantamajoista.