Mies sai herpeksen painimatosta – kasvot rakkuloiden peitossa

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kaliforniassa South Bay High School -lukiota käyvä Blake Flovin harrastaa painimista. Hän huomasi erään painiottelun jälkeen, että hänen kasvoihinsa oli alkanut nousemaan erikoisia pieniä rakkuloita. Rakkuloiden lisääntyessä Flovin oli hakeutunut lääkäriin tarkastettavaksi ja saanut herpes-diagnoosin.

Flovin oli saanut painimaton välityksellä herpes gladiatorum -viruksen, jonka latinankielinen nimi tarkoittaa painijan herpestä. Herpes tarttuu kasvoihin ihon hangatessa likaista painimattoa, minkä jälkeen rakkulat alkavat nopeasti leviämään koko kasvojen alueelle.

Flovin yrittää ABC News -uutisten mukaan saada seuraava turnausta siirrettyä suojellakseen muita nuoria painijoita taudilta. Herpes gladiatorum on melko yleinen painijoiden saama herpestartunta, johon ei ole hoitokeinoa.