Teinitappeluiden seuraus Britanniassa – pikaruokaravintoloihin K18-ikäraja

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kansainväliset pikaruokaketjut ovat joutuneet ottamaan järeät aseet käyttöön vähentääkseen nuorten asiakkaidensa välisiä tappeluita ravintoloiden tiloissa. Englannissa McDonalds ja KFC -ravintolat ovat ilmoittaneet, että osassa ketjun ravintoloista on jatkossa käytössä K18-ikäraja.

Yksi ikärajan käyttöön ottaneista ravintoloista sijaitsee Englannin Stoke-on-Trentissa, jossa on viime aikoina puhjennut useita teinirähinöitä. Ravintoloiden K18-ikäraja tarkoittaa sitä, että nuoret voivat noutaa ravintolasta ruokaa, mutta he eivät voi jäädä ravintolaan syömään ellei heidän seurassaan ole täysi-ikäisiä henkilöitä.

The Telegraph -lehden mukaan ikärajalla pyritään vähentämään nuorten välisiä kokoontumisia ravintoloissa, jotka yleensä johtavat tappeluihin. Halvat herkut ja ilmaiset nettiyhteydet houkuttelevat myös suomalaisnuoria kokoontumaan pikaruokaravintoloissa. Onneksi vastaavilta tappeluilta on vältytty Suomessa, eikä ravintoloilla ole ollut tarvetta ottaa käyttöön ikärajoja.