Tutkimus: Atkinsin dieetti aiheuttaa syöpää!

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet ruokavaliot jakavat ihmisissä mielipiteitä sekä puolesta että vastaan. Ihmiset kokeilevat erilaisia dieettejä yrittäessään laihtua mahdollisimman nopeasti, mutta tarkoilla ruokavalioillakaan ei kannattaisi olla pitkiä aikoja vaan suosia monipuolista ravintoa, joka ei jätä tärkeitä raaka-aineita pois.

Yksi suosituimmista dieeteistä on pitkään ollut Atkins-dieetti, joka perustuu proteiinin ja rasvan syömiseen. Ruokavaliossa hiilihydraatit jätetään minimiin, jolloin rasvainen ruoka ja proteiini saavat ihmisen oman rasva-aineenvaihdunnan käyntiin. Uusi tutkimus on kuitenkin sitä mieltä, että tämä nopeasti laihduttava dieetti aiheuttaa eniten syöpää.

EurekAlert-sivustolla kerrotaan uudesta tutkimuksesta, jonka mukaan runsasrasvaiset ja tällä hetkellä melko suositut dieetit aiheuttavat tutkitusti eniten paksusuolen syöpää. Eläinperäiset rasvat lisäävät kantasolujen määrää paksusuolessa, ja saavat paksusuolen solut muuttumaan pahanlaatuisiksi soluiksi, jotka muuttuivat kasvaimiksi ja lopulta syöväksi.