Koira tapasi robottikoiran – näin siinä kävi!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Boston Dynamics tunnetaan koko ajan kehittyvistä roboteistaan, joita esitellään aika-ajoin yhtiön Youtube-videoilla. Osa yhtiön kehittelemistä koneista on ihmisen kaltaisia. Mukaan mahtuu kuitenkin myös eläintä muistuttavia, monipuolisemmassa maastossa liikkumaan kykeneviä robotteja.

Tuoreella videolla Alex-niminen koira kohtaa Boston Dyanmicsin koiraa etäisesti muistuttavan Spot-robotin. Alex ei ole robottikoirasta järin innoissaan, vaan alkaa saman tien haukkumaan koneelle.

Video osoittaa Spotin liikkeiden ja eleiden muistuttavan jo melkoisesti oikean koiran vastaavia. Tekoälyllä varustettujen verenhimoisten robottikoirien ilmaantumista kaduille ei kuitenkaan aivan vielä tarvitse pelätä. Gizmodo-sivuston mukaan Spotin liikkeitä ohjaa nimittäin tällä videolla edelleen ihminen.