Pilvenpiirtäjän kylkeen lasinen liukumäki – uskaltaisitko laskea?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Leikkipuistojen liukumäet saattoivat tuntua lapsena huomattavasti korkeammilta ja hurjemmilta, kuin mitä ne todellisuudessa olivat. Nyt Los Angelesiin ollaan avaamassa liukumäkeä, jossa henkeäsalpaava tunne on todellista myös aikuisille.

Skyslide-liukumäki tulee olemaan hieman alle 14 metriä pitkä. Se ei ehkä kuulosta rajulta, mutta kyseinen lasinen liukumäki tulee sijaitsemaan 300 metrin korkuudessa U.S. Bank Tower -pilvenpiirtäjän 70. kerroksen paikkeilla.

Ihmiset voivat laskea rakennuksen kyljessä olevaa mäkeä pitkin neljä kerrosta alemmas. Mashable-sivuston mukaan se on rakennettu yli 30 millin paksuisesta lasista, joten aivan helposti liukumäen ei pitäisi mennä rikki. Tämä tieto tosin tuskin lohduttaa korkean paikan kammosta kärsiviä.

Skyslide rakennetaan osana Skyspace LA -tapahtumaa. Liukumäen laskemisen lisäksi tapahtumassa päästään muun muassa ihailemaan Los Angelesin maisemia avoimelta näköalatasanteelta.