Romanttisuus ja korkeat odotukset parantavat mahdollisuuksia rakkauteen

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Toivottomilla romantikoilla voidaan ajatella olevan liian ruusuinen kuva siitä oikeasta, minkä vuoksi kumppanin löytäminen voikin tulla olemaan lähes mahdotonta. Uuden tutkimuksen mukaan korkeat odotukset ja romanttisuus voivatkin itseasiassa auttaa rakkauden löytymisessä.

Kanadassa tehdyssä tutkimuksessa tutkittiin 270 nuoren aikuisen parisuhteita ja luonteita. Kävi ilmi, että romantikot eivät olleetkaan niin valikoivia kumppaninsa suhteen kuin moni voisi luulla. Itse asiassa romanttisuus oli juuri se tekijä, mikä sai toisen katsomaan uutta kumppaniaan ruusuisten lasien läpi.

Journal of Social and Personal Relationships -lehden julkaiseman tutkimuksen mukaan henkilöt, joilla on korkeat odotukset, näkevät yleensä partnerinsa juuri sellaisena, joka kaikki odotukset täyttää. Tutkimuksen mukaan toivottomat romantikot eivät siis olekaan liian valikoivia eikä romanttisuus vähennä heidän mahdollisuuksiaan rakkauteen.