7 ääntä, joita ihminen ei todellakaan halua kuulla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Liitutaulun raapiminen kynsillä, lautasen naarmuttaminen haarukalla ja akustinen kierto ovat ääniä, jotka saavat ihmisten ihot kanalihalle. Maailmaan mahtuu myös muita ääniä, jotka tekevät monet hulluiksi, ja nyt on listattu niistä seitsemän.

Takamustaan ja sukupuolielimiään nuoleva koira edustaa louskuttavalla äänellään yhtä maailman epämiellytävintä soundia. Ällöttävien äänien joukkoon mahtuu myös juomahuikan päälle huokaistu: ”Aah!”. Näin flunssa-aikana joutuu myös kuuntelemaan julkisilla paikoilla yskijöitä, joiden lima on irtoamassa.

Yksi raivostuttavimmista äänistä on kiukutteleva aikuinen. Monet näkevät myös punaista kuullessaan ylidramaattista nieleskelyä. ”Klunk” saattaa kuulua ihmisen nielusta oikeasti säikähtäessä, mutta tunnepurkauksen vallassa tapahtuva nieleskeleminen on suunnattoman ärsyttävää.

Mikäli kuulee yleisessä vessassa ventovieraan ulostamisääniä, tekisi mieli yksinkertaisesti poistua vähin äänin paikalta. Kaikista ällöttävin ääni lähtee kuitenkin pornoelokuvien miesnäyttelijöistä, joiden uriseminen on omaa luokkaansa.