Ammattiyhdistykset vievät köyhimpien rahat – eroaminen onnistuu nyt verkossa

Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Suomessa on viime päivinä käyty vilkasta julkista keskustelua ammattiyhdistysten kaksoisroolista. Toisaalla AY-liike esittää pitävänsä huolta työntekijöistä ja vähäosaisista, mutta samaan aikaan AY-liike kerää samoilta ihmisiltä satoja miljoonia asumistukina – eivätkä maksa lainkaan veroa.

Nyt ammattiliitosta eroaminen on tehty helpommaksi kuin koskaan aiemmin, kun Henri Heikkinen on perustanut sitä varten verkkoon Eroaliitosta.info -verkkopalvelun. Heikkinen uskoo, että ammattiliittoja kiinnostaa ainoastaan oman vallan turvaaminen eikä työntekijöiden edut.

– Ammattiliitoille on paikkansa yhteiskunnassa työntekijän aseman turvaajana. Tällä hetkellä ne kuitenkin toimivat kuin mafia. Liittoja ei kiinnosta pätkääkään Suomen pärjääminen kokonaisuutena, Heikkinen kommentoi palvelua Ilta-Sanomille.

Viime viikolla paljastui, että ammattiyhdistysten omistama VVO teki 225 miljoonan euron voiton, joka ohjautuu verottomana ammattiyhdistyksille. Samaan aikaan VVO on saanut kritiikkiä siitä, että se vaatii asukkailtaan keskimääräistä suurempia vuokria. Merkittävä VVO:n vähävaraisista asukkaista saa asumiseensa veronmaksajien kustantamaa asumistukea.

Tänään Ilta-Sanomat uutisoi, että kukin ammattiyhdistysten johtajista saa VVO-vuokrataloista jopa kymmenientuhansien eurojen palkkiot vuosittain. Niin ikään tänään Helsingin Sanomat paljasti AY-liikkeen omistaman VVO:n piilottaneen asukkaidensa vuokrasopimukseen rajun ehdon vuokrankorotuksesta.