Major Lazer teki historiaa – esiintyi Kuubassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen ja Kuuban välit ovat olleet huonot vuosikymmenten ajan. Taannoin maat aloittivat kuitenkin diplomaattisten suhteiden palauttamisen. Nyt Kuubassa on päästy kokemaan historiallisia hetkiä Yhdysvaltalaisen yhtyeen keikan muodossa.

Konemusiikkiartisti Diplon luotsaama Major Lazer esiintyi Havanassa 6. maaliskuuta. Kyseessä on ensimmäinen kerta yli kymmeneen vuoteen, kun suuren kokoluokan amerikkalainen yhtye esiintyy maassa.

Major Lazer veti paikalle noin 450.000 musiikinystävää. Konsertti järjestettiin vasta vähän aikaa sitten maahan perustetun Yhdysvaltojen suurlähetystön edustalla. Yhtye jakoi videomateriaalia keikasta Facebook-sivullaan.

Kuuba on ollut vuosikymmenten ajan Yhdysvaltojen kauppasaarrossa, eikä länsimaisia yhtyeitä olla juurikaan nähty esiintymässä maassa. Poikkeuksen tässä asiassa teki Audioslave, joka esiintyi Kuubassa vuonna 2005.

TO THE PEOPLE AND THE COUNTRY OF CUBA THANK YOU. WE HAVE BEEN HUMBLED BY YOUR LOVE

Julkaissut Major Lazer 7. maaliskuuta 2016

400,000 ? IN HAVANA!!! THANK YOU ?? FOR A WEEKEND WE WILL NEVER FORGET ? ?:@shanemccauley

Kuva, jonka MAJOR LAZER (@majorlazer) julkaisi