Yllätyskäänne pyöräkisassa – valtava strutsi jahtasi kilpailijoita

Viihdeuutiset · Annika Kela

Etelä-Afrikassa järjestetyllä Cape Argus Tour -pyöräilytapahtumassa on sattunut yllättävä käänne, kun eräällä tieosuudella pyöräilijät saivat peräänsä strutsin. Uhkaava tilanne on tallentunut takana pyöräilevän urheilijan GoPro-kameralle.

Table Mountainin kukkuloiden juurella päivystänyt strutsi oli selvästi ärsyyntynyt ohikiitävistä pyöräilijöistä. Lopulta lintu hermostui ja lähti juoksemaan pyöräilijöiden perään. Linnun ajojahdista oli hauskuus kaukana, sillä hermotunut strutsi juoksi huimaa vauhtia.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että strutsit kykenevät parhaimmillaan juoksemaan jopa 70 kilometrin tuntivauhtia. Videolta kävi ilmi, että pyöräilijät polkivat pyöräänsä henkensä uhalla päästäkseen pakoon vauhkoontunutta lintua. Pyörätapahtumaan osallistunut Oleksiy Mishchenko on julkaissut videon Youtubessa ja se on tavoittanut yli miljoona katselijaa.