10 merkkiä, joista tunnistat myrkyllisen parisuhteen

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Toisinaan käy niin, että oma kumppani pettää luottamuksen ja muuttuu energiaa imeväksi ja myrkylliseksi. Mikäli voit aina pahoin sydämenvalittusi seurassa, on sinun aika mennä elämässä eteenpäin ilman hänen seuraansa.

Crush-teoksen kirjoittanut Eve Ainsworth on listannut kymmenen merkkiä, joista tietää olevansa hyvin tuhoisassa parisuhteessa. Mikäli kumppani välttelee oman rakkaansa seuraa, hänen ystäviään ja perhettään, ei hän ole valmis sitoutumaan samaan sosiaaliseen piiriin. Hän pitää kumppaniaan vain varasijalla.

Hän saattaa myös neuvoa puolisoaan pukeutumisasioissa, meikkaamisessa tai jopa käyttäytymisessä. Lopulta myrkyllinen kumppani tukahduttaa toisen osapuolen tunteet ja mielipiteet kokonaan. Hän ei kehu tai puhu positiiviseen sävyyn rakkaastaan – sen sijaan hän löytää jatkuvasti moitittavaa. Hän itse flirttailee auliisti vastakkaisen sukupuolen edustajille, vaikka kieltää moisen käytöksen omalta kumppaniltaan.

Ilkeämieliset myrkynkeittäjät saattavat käyttää jopa fyysistä väkivaltaa parisuhteessa. Mikään ei ole heille pyhää ja he kokevat oikeudekseen kajota toisen yksityisyyteen ja elinpiiriin. He hylkäävät kumppaninsa halutessaan ja ottavat taas takaisin tarvittaessa. He käyttäytyvät uhkaavasti ja arvaamattomasti, ja yleensä kaikki muut varoittavat heistä etukäteen ja moneen kertaan. Varoituksia kannattaa uskoa.