Remontti paljasti valtavan rahakätkön – mies lahjoitti hyväntekeväisyyteen

Viihdeuutiset · Annika Kela

Norjalainen Vemund Thorkildsen on löytänyt Oslossa sijaitsevasta asunnostaan arvokkaan rahakätkön. Takassa olevien kivilaattojen alta paljastui remontin yhteydessä kirjekuori, joka sisälsi lähes 40.000 euroa.

Kiinteistövälittäjänä työskentelevä Thorkildsen oli onnensa kukkuloilla löydettyään aarteen uudesta kodistaan. Sitten Vemund tuli toisiin aatoksiin. Hänestä tuntuikin yllättäen siltä, ettei hän voinut pitää rahoja, sillä ne eivät kuuluneet hänelle.

Vemund päätti lahjoittaa rahat norjalaiselle syöpäsäätiölle, sillä hän oli ostanut asunnon syöpäyhdistykseltä. Thorkildsen koki, että rahat kuuluivat säätiölle, joka teki tärkeää työtä syöpäpotilaiden tukemisessa ja syövän tutkimisessa.

Miehen rehellisyyttä on ylistetty ympäri maailman. Daily Mail -lehden mukaan Vemundin puhelin on soinut taukoamatta sen jälkeen, kun Dagbladet julkaisi artikkelin hänen hyväsydämisestä tempauksestaan. Thorkildsen on pysynyt vaatimattomana, sillä hän on sitä mieltä, että hän vain teki sen mikä on oikein.