Hurja video verkossa – villihevoslaumat pakenevat valtavaa aropaloa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kesyhevosista polveutuneita villihevosia laukkaa laumoina muun muassa Australiassa ja Pohjois-Amerikassa. Pelkästään Yhdysvalloissa on tätä nykyä 37.000 vapaana elävää mustangia. Nyt Oklahomassa elävät villihevoset ovat joutuneet pulaan.

Ruohikkoaavikolla eläneet villihevoset ovat paenneet massiivisia ruohikkopaloja Oklahomassa sijaitsevassa Washington Countyssa. Associated Pressin julkaisemalla videolla näytetään, kuinka villihevoset yrittävät epätoivoisesti löytää reitin pois alueelta ja hoksaavat pian juosta joen yli ruohikkoalueen toiselle laidalle.

Aropalot ovat levinneet viime päivien aikana jo usean kunnan alueelle. Tulipalo alkoi ilmeisesti yhden ihmisen toimesta, ja liekkimeri on peittänyt alleen jo yli 16 hehtaaria, paikallisuutiskanava KOCO uutisoi.