Mies murtautui lentokoneeseen – ja lukitsi itsensä ohjaamoon

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lontoon vilkasliikenteisellä Heathrow’n lentokentällä koettiin viikonloppuna kauhunhetkiä, kun Louis Pedro Verdasca dos Santos Costa -niminen mies onnistui murtautumaan tyhjillään olleeseen Boeing 747 -mallin lentokoneeseen. Sivulliset selvisivät tilanteesta säikähdyksellä.

Lontoon ja koko Iso-Britannian suurin kansainvälinen lentoasema Heathrow ottaa vuosittain vastaan noin 90 miljoonaa matkustajaa. Vaikka luulisi, että tällaisessa paikassa kiinnitetään erityisen paljon huomiota ihmisten turvallisuuteen, osoitti 38-vuotias mies olevansa kykeneväinen vaaratilanteen aiheuttamiseen.

Hän onnistui kulkemaan henkilökunnan tiloista lentokentällä seisoneeseen lentokoneeseen. Mies kiipesi suoraan tyhjillään olleen British Airwaysin Boeing 747 -lentokoneen ohjaamoon, ja lukitsi itsensä sinne.

Paikalle hälytettiin pelastusviranomaisia, joilta kesti todella kauan murtaa pommin- ja luodinkestävä ovi. Louis Pedron tarkoituksena oli käyttää lentokonetta omiin terroristisiin ambitioihinsa, mutta se estettiin, Telegraph uutisoi.