Pyörätuolit 2000-luvulle – uutuus liikkuu henkilön painopisteellä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Uusiseelantilainen yrittäjä Kevin Halshall on suunnitellut ja kehittänyt innovatiivisen pyörätuolin, jota ohjataan nojaamalla. Mies on saanut apua vauhdikkaan tuolin kehittämiseen ystävältään Marcus Thompsonilta, joka käyttää pyörätuolia liikkumiseensa.

Kevinin mukaan Ogo-tuolia ohjataan Segwayn tavoin tasapainottelemalla. Tuoli liikkuu siihen suuntaan, mihin suuntaan istuja nojaa. Halshallin mukaan Ogo-tuolin hyvä puolia on muun muassa se, että se aktivoi istujan keskivartalon lihakset, sillä tuolia ohjataan vartalon liikkeillä.

Hashallin kehittämä Ogo-tuoli kustantaa 40.000 dollaria. Tuolin käsinojan alle on piilotettu pieni ohjauskeppi niitä käyttäjiä varten, jotka eivät halua ohjata tuoliaan nojailemalla. Kevin on hakenut idealleen joukkorahoitusta Indiegogo-sivustolla, sillä hän haluaisi valmistaa tuoleja laajempaan myyntiin.