Koirakuiskaaja Cesar Millania syytetään eläinrääkkäyksestä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Koirakuiskaajaksi nimitettyä Cesar Millania pidetään yleisesti hyvänä koirankouluttajana. Nyt miehen tähdittämän Dog Whisperer -televisiosarjan jakson tiimoilta on kuitenkin aloitettu tutkinta, koska miestä epäillään eläinrääkkäyksestä.

Millanilla on ohjelmassaan yleensä koiria, joiden suhteen omistajat ovat jo melkein luovuttaneet. Yhdessä jaksossa Millan on saanut koulutettavakseen koiran, joka on tappanut omistajan kaksi lemmikkipossua. Jaksossa Millan yrittää totuttaa koiraa uudelleen sikoihin positiivisten kokemusten kautta, mutta kaikki menee pieleen.

Jaksossa nähdään, miten Millan vie koiran sika-aitaukseen ja pitää koiraa hihnassa. Kun koira on kouluttajan mielestä rauhoittunut, hän antaa omistajalle luvan ottaa talutushihnan ja pannan pois koiralta. Yksi työryhmän jäsen vetää sian jalasta niin, että sika vingahtaa. Vingahdus saa koiran aistit heti heräämään ja koira hyökkää vinkaisseen sian kimppuun välittömästi.

Koira puree sialta korvasta palan irti. Millan vakuuttaa tilanteen olevan hallinnassa, mutta koira pääsee kuitenkin uudelleen irti ja hyökkää muidenkin sikojen kimppuun. Eläintensuojeluyhdistyksen mukaan jakson lopputulemana koira ei saanut positiivisia kokemuksia sioista, yksi sika haavoittui ja moni stressaantui, minkä lisäksi koira sai pelottavan kokemuksen miehen alistaessa sitä.

Huffington Post -lehden mukaan tutkinta on vielä kesken, koska Los Angelesin eläintensuojeluyhdistys ja tutkintaryhmä eivät ole saaneet vielä Cesar Millania jututettavakseen. Jakson esittänyt Nat Geo Wild -kanava on puhunut miehen metodien puolesta, mutta yhdistys haluaa kuitenkin itse kouluttajan puhutettavakseen.