Diabeteskoira haistoi vaaran – pelasti pikkupojan hengen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Jedi on labrdorinnoutaja, joka pitää ykköstyypin diabetesta sairastavan seitsemänvuotiaan Luken verensokerin tasoista huolta. Eräänä yönä Jedi haistoi Luken verensokerin laskeneen vaarallisen alas vaikka laitteet näyttivätkin jotain muuta.

Jedi oli eräänä yönä alkanut hyppimään Luken äidin sängyn vieressä ja hypännyt lopulta äidin päälle herättääkseen hänet. Jedi on opetettu nyökkäämään päällään silloin kun Luken verensokeri on alhaalla. Jedi nyökkäili päällään, minkä jälkeen äiti oli mennyt tarkastamaan pojan.

Luken mittari oli näyttänyt verensokerin olevan tasainen ja sillä tasolla millä sen kuuluukin olla. Äiti rauhoitteli koiraa, mutta tämä jatkoi kuitenkin sinnikkäästi päänsä nyökkäämistä. Lopulta äiti päätti tarkastaa verensokerin vielä verinäytteestä, jolloin hän huomasikin kauhukseen verensokerin laskeneen nopeasti liian alhaalle.

Äiti oli antanut pojalle glukoositabletin, minkä jälkeen hän oli napannut tilanteesta kuvan. Äiti halusi jakaa tarinansa kuvan avulla muillekin ja kertoa millainen tilanne heillä oli yöllä ollut. Jedi on kullan arvoinen koira ja Luken paras ystävä, joka todisti yöllä olevansa myös pojan oma suojelusenkeli.

This may just look like a dog, a sleeping boy and a number on a screen, but this, this moment right here is so much…

Posted by Saving Luke – Luke and Jedi – Fighting Type 1 Diabetes Together on Thursday, March 3, 2016