Vauvaperheen karu arki – 100 päivän tunnelmat tiivistettiin

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Lasta yritetään ensin saattaa alulle, minkä jälkeen pikkuista odotetaan vielä yhdeksän kuukautta. Vanhemmat yrittävät aina valmistautua lapsen syntymään parhaansa mukaan, mutta uuden perheenjäsenen tuominen kotiin voi päästä silti yllättämään.

BuzzFeed on julkaissut suloisen videon, jossa näytetään millaista 100 ensimmäistä päivää lapsen kanssa ovat. Uusi vauva tuntuu ihmeelliseltä ja esimerkiksi imettämisen tai nukkumisen vaikeus saattavat yllättää vanhemmat. Vauvan tekemät pienetkin eleet ja ilmeet tuntuvat ainutlaatuisilta, ja pientä nyyttiä voisikin katsella loputtomiin silmiä räpäyttämättä.

Uuden pienen vauvan mukanaan tuoma huoli ja epävarmuus saattavat myös yllättää. Yöllä vanhemmat voivat välillä kokea tarvetta tarkastaa, että hengittääkö vauva. Ennen kuin vanhemmat huomaavatkaan ensimmäiset kuukaudet ovat ehtineet jo vierähtämään ohi ja vauvan ulkonäkökin on alkanut jo muuttumaan. Muutamien kuukausien kuluttua uudet vanhemmat alkavat yleensä myös ymmärtämään miten nopeasti lapset kasvavat.