”Kolmannes vaimoista pettää!” – mies pidätettiin mielipiteensä takia

Viihdeuutiset · Annika Kela

Egyptiläinen Taymour El-Sobky on pidätetty epäiltynä naisten kunnianloukkaamisesta. Mies oli kertonut televisio-ohjelmassa mielipiteensä aviorikoksista ja todennut, että jopa kolmasosa vaimoista ovat taipuvaisia moraalittomuuteen ja uskottomuuteen.

Miehen tekemät kommentit aiheuttivat skandaalin ja hänet pidätettiin. Kohua ja raivoa lietsoi erityisesti se, että miehen televisioesiintymisestä kuvattuja videoita oli jaettu sosiaalisessa mediassa.

Miehen yleistävä mielipide on ollut egyptiläisille liikaa ja Taymouria on syytetty naisten kunnian häpäisemisestä ja loukkaamisesta. Al-Ahram-lehden mukaan el-Sobky saattaa saada rikoksistaan jopa kolmen vuoden vankeustuomion. Miehen oikeudenkäynti järjestetään maaliskuun lopulla Gizassa, Egyptissä. Sobky ei ole myöntänyt syyllisyyttä rikoksiin.