Näky kuin kauhuelokuvasta: Kovakuoriaiset valtasivat rannan

Viihdeuutiset · Annika Kela

Argentiinan Mar de Ajossa sijaitsevalla rannalla on päivien ajan ollut mustien kovakuoriaisten invaasio. Kuoriaiset ovat ilmestyneet kuin tyhjästä eivätkä asiantuntijat ole onnistuneet keksimään syytä kauhuelokuvamaiselle näylle.

Daily Mail -lehden mukaan rannalle ilmestyneen parven on arveltu koostuvan kymmenistä tuhansista kovakuoriaisista. Parvet ovat liikkeellä Etelä-Amerikassa keväällä ja syksyllä, kun kuoriaiset lisääntyvät ja etsivät ravintoa.

Kuvista päätellen parvi on ollut tänä vuonna liikkeellä poikkeuksellisen aikaisin. Osa tutkijoista epäilevät, että kyseessä on kuoriaisten lisääntymisriitti. Kuoriaiset saattavat asua maan alla jopa kaksi vuotta, kunnes ne nousevat pinnalle lisääntymään. Kovakouriaiset ovat todennäköisesti lymylleet syvällä maassa ja ne ovat nyt nousseet pinnalle lisääntyäkseen.