Elektronisen musiikin pioneeri Jean-Michel Jarre Suomeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Elektronisen musiikin pioneeri Jean-Michel Jarre saapuu konsertoimaan Suomeen lokakuussa. Kaikkiaan yli 80 miljoonaa albumia myynyt Jarre tuo mittavan shown’sa Helsingin Jäähalliin maanantaina 31. lokakuuta. Konsertti on osa laajaa The Electronica World Tour –kiertuetta.

Jarre on konsertoinut Suomessa aiemmin kolmesti suurilla areenoilla, mutta nyt on luvassa intiimimpi jäähallikonsertti, jonne on lisäksi myynnissä tavallista vähemmän lippuja.

Jean-Michel Jarre esitteli maailmalle konemusiikin eri ulottuvuudet ja näyttävät laser-show’t jo 1970-luvulla, jolloin nykyisestä elektronisen musiikin jättisuosiosta ei ollut tietoakaan. Hän kohautti maailmaa huikeilla musiikillisilla ja valaistuksellisilla ratkaisuillaan ja rakensi pohjan tyylille, josta David Guettan ja Aviciin kaltaiset supertähdet nykyisin ammentavat menestyksensä.

Jarre on monipuolinen artisti, joka on myös säveltäjä ja sanoittaja ja on tehnyt musiikin muun muassa moniin elokuviin. Jarre on koko uransa aikana ollut myös tekijänoikeuksien sanansaattaja ja puolestapuhuja. Maailmanmaineeseen Jarren nosti hänen vuonna 1976 ilmestynyt Oxygene-albuminsa. Kaksi vuotta myöhemmin hän piti ensimmäisen jättimäisistä ulkoilmakonserteistaan. Jarren esitystä seurasi Pariisin Concorde-aukiolla tuolloin arviolta miljoonan ihmisen yleisö.

Jarren viimeisin menestysprojekti on viime keväänä julkaistu Electronica 1, jossa oli mukana suuri joukko muita huippuartisteja, kuten Vince Clarke, Gesaffelstein, M83, Armin van Buuren, John Carpenter ja Pete Townshend. Tänä vuonna julkaistavalla Electronica 2 –albumilla on puolestaan mukana 15 muuta artistia, kuten Hans Zimmer, Pet Shop Boys ja Gary Numan.