Ryöstökalastajat rysän päältä kiinni – viranomaiset räjäyttivät laivan

Viihdeuutiset · Annika Kela

Indonesian viranomaiset ovat räjäyttäneet valtion vesille lipuneen nigerialaislaivan, jota oli käytetty laittomaan kalastukseen. Rajavartiosto oli saanut ilmoituksen alueen vesillä olevasta luvattomasta aluksesta ja sen miehistö pidätettiin.

Luonnonsuojelujärjestö Sea Shepardin mukaan kyseessä on pahamaineinen nigerialaislaiva Viking, jota on käytetty vuosien ajan uhanalaisten kalalajien pyyntiin. Nigerialaiset olivat todennäköisesti kalastamassa alueella harvinaisia tummahammaskaloja.

Indonesialaisviranomaiset ovat varmistaneet, ettei kyseinen alus tule enää koskaan toimimaan rikollisten käsissä ja laiva räjäytettiin. Pangandaran rannikolla olevan aluksen tuhoutuminen on tallentunut silminnäkijöiden kuvaamille videolle. Laittoman kalastusaluksen hylystä tulee nyt todennäköisesti vedenalainen koti mereneläville ja tutkimuskohde sukeltelijoille.

: Ini baru moment, … :) Disaat detik-detik peledakan kapal pencuri ikan oleh kementerian perikanan dan kelautan. #Pnd

Video, jonka Taufik Muhammad Solihin (@taufikmsolihin) julkaisi