Bloggaaja kuuli selfie-kuvien vanhentavan – meni heti tutkimuksiin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tietokoneen ja puhelimen sininen valo vanhentavat ihoa ja tekevät ihoon näkyviä muutoksia. Tämän faktan kuullessaan päivittäin kymmeniä selfie-kuvia itsestään ottava bloggaaja Mehreen Baig halusi kuulla onko kuvien ottaminen vaikuttanut hänen ihoonsa.

26-vuotias Lontoossa asuva bloggaaja Mehreen Baig halusi kuulla onko kuvien ottaminen huonontanut hänen ihoaan. Nainen oli alkanut näkemään erilaisia muutoksia ihossaan ja merkkejä vanhenemisesta, minkä vuoksi hän halusi tietää onko selfie-kuvaaminen niistä vastuussa.

Daily Mail -lehden mukaan lääkäri oli huomannut bloggaajan ihossa näkyvän muutoksia ja uusia ruskeita pisamia, jotka olivat sinisen valon aiheuttamia. Ihoa kuvattaessa lääkäri huomasi myös ihon syvemmissä kerroksissa muutoksia, jotka olivat sinisen valon aiheuttamia.

Puhelimen, tietokoneiden ja tablettien sininen valo on iholla yhtä haitallista kuin auringon säteily. Siniseltä valolta ei pysty suojautumaan, koska mitkään aurinkovoiteet eivät estä sen pääsyä ihoon. Sininen valo aiheuttaa ihon ennenaikaista vanhenemista, pigmenttimuutoksia ja pisamia.

Surprise projects coming soon! ❤️ #selfie #surprise #model

Kuva, jonka @queenmehreen julkaisi

Big lips light eyes ❤️ #picoftheday #makeup #nails #hudabeauty #mac #girl

Kuva, jonka @queenmehreen julkaisi