Maailman onnellisimmat maat listattiin – Suomi viidentenä!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Suomessa elävät ihmiset ovat YK:n kestävän kehityksen verkoston tekemän raportin mukaan melko onnellisia. Vuosittain tehtävä The World Happiness Report -tutkimus laittoi järjestykseen onnellisuuden mukaan jälleen 156 maata, ja Suomi sijoittui tänä vuonna melko korkealle.

20. maaliskuuta vietetään jälleen YK:n onnellisuuden päivää, minkä tiimoilta julkaistiin maat jälleen uuteen järjestykseen laittava onnellisuusraportti. Raportin mukaan onnellisimmat ihmiset ovat Tanskassa, Sveitsissä, Islannissa ja Norjassa. Kärkikastiin mahtui kuitenkin tänä vuonna myös Suomi, joka oli sijalla viisi. Ruotsi oli tänä vuonna listalla kymmenentenä.

Onnellisuusraportissa saadut tulokset ovat yhteenveto monista asioista, joista maiden onnellisuuden ajatellaan koostuvan. Maan onnellisuutta mitattaessa katsotaan esimerkiksi kansanterveyttä, sosiaalista turvaa, elinajanodotetta, anteliaisuutta ja kulutusta.