Uskollinen koira istunut jo vuoden tienposkessa – odottaa kuollutta isäntäänsä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Omistajalleen uskollinen hännänheiluttaja on istuskellut Venäjän Berkutissa sijaitsevan autotien reunassa yli vuoden ajan. Koira vaeltaa päivittäin tieosuudelle, jossa sattui vuonna 2014 vakava auto-onnettomuus. Karvakuono menetti onnettomuudessa omistajansa.

Omistajan poismenosta huolimatta koira istuu tien vieressä edelleen joka päivä odottaen omistajansa paluuta. Koira on saanut lempinimen Siperian Hachiko. Ohikulkijat ovat tehneet koirasta useita ilmoituksia eläintensuojeluviranomaisille.

New York Post -lehden mukaan koira ei välitä hyytävistä talvikeleistä tai kesän kovista rankkasateista vaan se istuu uskollisesti onnettomuuspaikalla päivästä toiseen.

Viranomaisten mukaan koira on levoton ja stressaantunut, jos sitä yritetään houkutella pois tien vierestä. Koira on asunut muutamissa kenneleissä, mutta se on aina onnistunut karkaamaan. Paikalliset yrittävät etsiä koiralle uuden kodin, mutta sen karkailu on osoittautunut ongelmaksi.