Poliitikko tarjosi pikaruokaa äänestäjille – tuomittiin lahjonnasta vankilaan

Viihdeuutiset · Annika Kela

Romanialainen poliitikko Florin Popescu on tuomittu kahden vuoden vankeusrangaistukseen äänestäjien lahjomisesta Bukarestissa. Miehen todettiin syyllistyneen lahjontaan vaalikiertueellaan vuonna 2012.

Viranomaisten mukaan Popescu oli hankkinut 60 tonnia friteerattuja kanansiipiä jaettavaksi ihmisille kadulla. Vaalikiertueella työskentelevät avustajat hoitivat kanansiipien jakamisen ihmisille. Kanansiipien jakelun on arvioitu kustantavan poliitikolle jopa 108.000 euroa.

Tuomioistuin katsoi, että mies jakoi pikaruokaa ihmisille vastineena heidän äänestään vaaleissa. Telegraph -lehden mukaan mies jäi tempauksesta kiinni, kun asiasta huolestunut kansalainen ilmoitti siitä poliisille. Poliitikko on saanut rikoksestaan kahden vuoden vankeusrangaistuksen.