Indiana Jonesin palaa vuonna 2019 – Harrison Ford mukana!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Seikkailija-arkeologi Indiana Jonesin paluusta valkokankaille on huhuttu jo useita vuosia. Tuoreen tiedon mukaan viides Indiana Jones -elokuva saapuu teattereihin 19. heinäkuuta 2019. Uuden Indiana Jones -elokuvan ohjaa myös aikaisemmista osista vastannut Steven Spielberg.

Nimikkoroolissa nähdään jälleen kerran Harrison Ford. Deadline-sivuston mukaan George Lucas ei tule olemaan mukana elokuvan tuotannossa millään tavalla.

– Indiana Jones lukeutuu elokuvahistorian suurimpiin sankareihin. Emme malta odottaa, että saamme tuoda hänet takaisin valkokankaille vuonna 2019, elokuvan tuottajana toimivan The Walt Disney Studiosin Alan Horn kuvailee lehdistötiedotteessa.

Indiana Jonesin roolissa nähtävä Harrison Ford tulee olemaan uuden elokuvan ensi-illan aikoihin jo 77-vuotias. Aikaisemmin huhuttiin, että roolissa nähtäisiin uusi tähti James Bond -tyyliin. Yksi suosituimmista ehdokkaista hahmon hatun ja ruoskan perijäksi oli Chris Pratt.

Indiana Jones seikkaili ensimmäistä kertaa valkokankaalla vuonna 1981 ilmestyneessä Kadonneen aarteen metsästäjät -elokuvassa. Sarjan viimeisin osa oli vuonna 2008 ensi-iltansa saanut Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta. Yhteensä elokuvat ovat tuottaneet maailmanlaajuisesti lähes kaksi miljardia dollaria.