Kiinalaiskalastajalle hämmentävä kalansaalis – mikä ihme tämä on?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kiinalainen Liang-niminen kalastaja hämmentyi saamastaan omituisesta saaliista. Liang kalasti kalan, jollaista hän ei ollut nähnyt koskaan aiemmin koko 20 vuoden kalastusuransa aikana. Hän on pyytänyt kalastajaystäviltään ja medialta apua sen tunnistamiseen, koska epäröi syödä kalaa, jonka ajattelee olevan harvinaisuus.

Liang kalasti erikoiselta näyttävan kalan Xi River -joesta Jiangmenin kylästä. Kala on 75 senttimetriä pitkä ja sillä on erikoinen pitkä ja lättänä suu, jota koristaa pienet ja terävät hampaat. Osa ihmisistä epäilee kalan olevan jonkin nokkakalalajin edustaja.

Nokkakalat asustelevat yleensä Etelä-Amerikassa, minkä vuoksi yksilön ajautuminen Kiinaan saakka olisi todella erikoista. Tällä hetkellä mies odottaa Yahoo News -uutisten mukaan vielä tutkijoilta varmuutta kalan lajikkeeseen, koska kalastaja ei uskalla valmistaa harvinaista kalaa syötäväksi ennen parempaa tietoa.