Huulipunan sävyllä merkittävä vaikutus Tinderissä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Elite Daily -lehden Zara Barrie sai kuulla jatkuvasti naisystäviltään, että miehet eivät pidä naisella kirkkaanpunaisesta huulipunasta. Barrie kuuli miesten pelkäävän ja pitävän liian vahvana ja kovana naista, joka on maalannut huulensa punaisiksi.

Barrie halusi todistaa ystäviensä olevan väärässä, minkä vuoksi hän päätti tehdä pienen kokeilun Tinderissä. Barrie kokeili Tinderissä kolmea erilaista profiilikuvaa, jossa hän käytti erisävyistä huulipunaa. Nainen halusi tietää, miten nude, violetti tai punainen huulipuna vaikuttaa siihen kuinka miehet häntä lähestyvät Tinderissä.

Kokeilun myötä kävi ilmi, että huulipunat eivät vaikuttaneet kiinnostuneiden määrään. Huulipunien väri vaikutti kuitenkin siihen millä tavalla miehet avasivat keskustelun. Nuden värisellä huulipunalla varustettu profiilikuva sai eniten tavanomaisia ja käytettyjä iskurepliikkejä, jotka olivat toinen toistaan limaisempia.

Violeteilla huulilla varustetun kuvan kohdalla miehet aloittivat keskustelun kiinnittämällä huomiota naisen harrastuksiin ja ammattiin. Lähes jokainen keskustelun avannut mies kysyi naiselta kirjasuositusta tai uteli häneltä millaisesta lukemisesta nainen itse pitää.

Punaisen huulipunan kohdalla miehet lähestyivät kommentoimalla naisen muita kuvia ja varsinkin sitä missä ne oli otettu. Kukaan miehistä ei kommentoinut naisen ulkonäköä tai avannut keskustelua iskurepliikillä, joka olisi liittynyt naisen profiilikuvaan. Tästä voimme oppia, että jokainen huulipuna sai miehet lähestymään, mutta lähestymistyyli poikkesi toisistaan kuitenkin huomattavasti.