Turisti pudotti kännykän eläintarhassa – apina teki selvää jälkeä

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vaikka apinoilla ja ihmisillä on pintapuolisesti paljon yhteistä, eivät muut kädelliset mitä ilmeisimmin ole älypuhelimista yhtä innoissaan kuin me. Tämä selviää verkossa levinneellä tuoreella videolla, jossa makaki tekee selvää jälkeä puhelimesta.

Videolla turisti on vahingossa tiputtanut älypuhelimensa apina-aitaukseen Kiinan Yunnanissa sijaitsevassa eläintarhassa. Utelias makaki menee oitis tutkimaan esinettä kovakouraisesti.

Leikittyään laitteella ja tuijotettuaan hetken sen pinnalta heijastuvaa peilikuvaansa, apina alkaa hakkaamaan puhelinta kalliota vasten. Muut makakit eivät näytä olevan kiinnostuneita älypuhelimesta. Sen sijaan aitaukseen päätyneestä hatusta tuntuu irtoavan puhelinta enemmän hupia kahdelle apinalle.