Eläintarhan pöyristyttävä tempaus – maalasi elefanteista pandoja

Viihdeuutiset · Annika Kela

Thaimaassa sijaitsevassa Ayutthayan elefanttikylässä on hiljattain järjestetty kansainvälinen hyväntekeväisyystempaus koskien pandojen suojelemista. Royal Elephant Kraal & Village -suojelualueella järjestetty näyttely on nimeltään 1600 pandaa.

Hyväntekeväisyystempauksen tarkoituksena on kerätä varoja pandojen suojelutyöhön ja kiinnittää huomiota pandapopulaation pienuuteen. Näyttelyn on luonut ranskalainen taiteilija Paulo Grangeon ja se on kiertänyt vuodesta 2008 lähtien Aasiassa. Tällä kertaa näyttely järjestettiin thaimaalaisessa elefanttikylässä.

Näyttely on saanut ristiriitaisen vastaanoton, sillä elefanttikylässä olevat elefantit maalattiin näyttelyn ajaksi muistuttamaan pandoja. Kolme elefanttia poseerasivat turisteille eriskummallisessa värityksessä. Daily Mail -lehden mukaan elefanttikylän työntekijät ovat vakuuttaneet, ettei tempauksesta ole syntynyt eläimille stressiä.

Elefantit oli värjätty turvallisilla väreillä, eikä siitä koitunut norsuille haittaa. Royal Elephant Kraal & Villagen mukaan tempaus on tuonut tuottoja sekä elefanteille että pandoille. Kerätyillä varoilla autetaan pandojen lisäksi suojelualueella asuvia elefanttivanhuksia. Siitä huolimatta erikoinen taidetempaus on saanut ihmiset huolestumaan elefanttien hyvinvoinnista.