Valkoinen jumalhevonen otti ilon irti elämästä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Japanilaiseen šintolaisuuteen kuuluu olennaisesti henkien, myyttien ja rituaalien olemassa olo. Uskonto on edelleen tiiviisti osa japanilaista kulttuuri ja yhteiskuntaa. Esimerkiksi Naran prefektuurissa kasvatetaan tänäkin päivänä valkoisia jumalhevosia.

Nyt Twitterissä on julkaistu kuvia yhdestä jumalhevosesta, joka on käyttäytynyt hieman arvoaan rahvaammalla tavalla. Valkoinen kavioeläin oli makoskellut turistien silmien edessä selällään hiekassa ja jalat levällään. Twitter-käyttäjä William Kento sai napattua hömelösti virnistävästä hevosesta kuvan.

Todellisuudessa hevonen piehtaroi todennäköisesti puhtaasti mukavuussyistä. Hevoset piehtaroivat lihaksia venytellessään ja ihoa maata vasten rapsuttaessaan. Valkoinen hevonen ei ole todennäköisesti ollut kuvan ottamisen jälkeen enää valkoinen.