Hiphop-legenda Nas tähdittää Blockfestiä!

Festarit · Stara.fi

Kaupunkifestivaali Blockfest täydentää ohjelmistoaan todellisella hiphop-ikonilla, kun legendaarisen uran tehnyt yhdysvaltalainen Nas liittyy mukaan artistikattaukseen. Tampereella 19. – 20. elokuuta järjestettävään tapahtumaan on jo aiemmin julkistettu yhdysvaltalaisräppärit A$AP Rocky, G-Eazy sekä Travi$ Scott.

New Yorkissa varttunut Nas kirjoitti historiaa heti debyyttialbumillaan Illmatic. Vuonna 1994 ilmestynyt pitkäsoitto on osoitus lahjakkaan artistin tyylistä havainnoida tarkkanäköisesti ympäristöään ja kynäillä omien kokemustensa pohjalta jopa raadollisenkin rehellistä tekstiä yhteiskunnallisesti merkittävien tarinoiden muotoon. Jokainen levyn kymmenestä kappaleesta tunnetaan nykyään hiphop-klassikoina.

Nasin kymmenestä soololevystä kuusi on noussut Billboardin albumilistan kärkeen ja yhteensä levyjä on myyty maailmanlaajuisesti yli 25 miljoonaa kopiota. Platinalevyjen lisäksi hän on kahminut peräti 13 Grammy-ehdokkuutta. Artistin taso on pysynyt korkealla läpi vuosikymmenten, sillä Nasin viimeisin albumi, hänen avoimelle tyylilleen edelleen uskollinen Life Is Good sai kriitikoilta erinomaisen vastaanoton.

– On todellinen kunnia saada yksi kaikkien aikojen merkittävimmistä hiphop-artisteista esiintymään Blockfesteille. Nasin kiinnitys on samalla luontevaa jatkumoa meidän tinkimättömälle linjallemme tuoda Suomeen niin tämän hetken merkittävimpiä nousevia nimiä kuin myös Wu-Tang Clanin, Snoop Doggin sekä Ice Cuben kaltaisia eläviä legendoja, Blockfestin vastaava tuottaja Kalle Kallonen kertoo.

Nasin lisäksi Blockfesteille julkistettiin samassa yhteydessä kotimaisia pitkän linjan nimiä. Ohjelmistoon liittyvät maamme suosituimpiin artisteihin lukeutuva, oman televisiosarjansakin myötä tällä hetkellä ajankohtainen Elastinen, monilla eri aliaksilla tunnettu monilahjakkuus Khid (DJ Kridlokk), Solosen, Kosolan ja Xmiehen muodostama Lyömättömät sekä lähes 15 vuoden uran tehneet Kalle Kinos sekä Brädi. Jo aiemmin festivaalille on julkistettu mm. kahdella pystillä Emma Gaalassa 2016 palkitut Cheek, JVG sekä Paperi T.

Historiansa yhdeksättä kertaa järjestettävän Blockfestin liput ovat tehneet kauppansa ennätysvauhtia jo ennen Nasin tiedottamista. Ratinanniemen festivaalipuistossa sekä Ratinan stadiolla toteutettavan tapahtuman liput myy Tiketti sekä Ticketmaster.