Vaarallinen nettihaaste leviää – banaaninkuorissa vakava loukkaantumisriski

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Piirretyissä ja sarjakuvissa on nähty usein humoristisia kohtauksia, joissa hahmot liukastelevat banaaninkuoriin. Nyt tämä vanha vitsien aihe on saanut uutta eloa amerikkalaisnuorison keskuudessa levinneen haasteen muodossa.

Kaikki sai alkunsa Twitter-käyttäjä Jason Oakesin videolle kuvaamastaan tempauksesta. Nuori mies päätti selvittää ovatko banaaninkuoret tosielämässä yhtä liukkaita kuin piirretyissä. Koomisen videon perusteella ne ovat.

Oakesin video keräsi nopeasti Twitterissä. Lukuisat muut teinit innostuivat toistamaan tempausta omilla videoillaa, ja pian #bananapeelchallenge, eli #banaaninkuorihaaste alkoi leviämään sosiaalisessa mediassa.

Käytännössä haasteeseen osallistuvat siis kuvaavat itseään kaatuilemassa banaaninkuoriin. Outo villitys vaikuttaisi todistavan ainakin sen, että mistä tahansa aiheesta saattaa kehittyä nykyään internet-meemi tai somehaaste niiden keskuudessa, joilla aikaa on liikaa.