Erikoinen työpaikkailmoitus Japanissa – kuusi ninjaa kuukausipalkalle!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mikäli Suomessa tarjolla olevat työpaikat vaikuttavat liian arkisilta ja tavanomaisilta, kannattaa katseet suunnata Japanin Aichin prefektuuriin. Paikallinen matkailutoimisto hakee nimittäin töihin kuutta ninjaa.

Pelkkä ninjaelokuvien katselu ei valitettavasti tässä tapauksessa riitä muinaisen salamurhaajan ammatista haaveilevalta. Työnhakijoilta odotetaan nimittäin hyvää fyysistä kuntoa ja akrobaattisia kykyjä. Työnkuvaan kuuluu yleisölle esiintyminen Japanissa ja ulkomailla.

Aichin prefektuuri mainostaa itseään sotaherrojen kotina. Tämä johtuu siitä, että alueella asui feodaaliajan daimio Oda Nobunaga, joka valloitti suuren osan Japanista ennen kuolemaansa vuonna 1582. Ninjatiimin halutaan mainostavan Aichia ja houkuttelevan ”sotaherraturismista” kiinnostuneita matkailijoita.

Ninjan palkka on noin 1.400 euroa kuukaudessa. Hakijoiden täytyy olla yli 18-vuotiaita ja kiinnostuneita Japanista ja maan historiasta, mutta japanin kielen taito ei ole välttämätön. Hakemukset piti lähettää 22. maaliskuuta mennessä.