ISIS tuhosi Palmyran korvaamattomat rauniot – lohduton näky

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Unescon maailmanperintökohde Palmyra on tuhansia vuosia vanha syyrialaiskaupunki. Sitä on pidetty yhtenä antiikin ajan tärkeimpänä kaupunkina ja levähdyspaikkana. Ääri-islamistit tuhosivat kaupungin rauniot viime vuonna.

Palmyran arvoa maailmanhistorialle ei voi mitata. Isis, eli Daesh, teki kallisarvoisesta kaupungista selvää jälkeä tuhoamalla Baalshaminin temppelin ja osan Baalin temppelistä. Rakennukset ovat ajalta ennen islaminuskoa. Samalla tuhoutui mittaamattoman arvokkaita rakennuksia ja taideaarteita.

Syyrian armeija sai Palmyran alueen takaisin haltuunsa Venäjän armeijan avustuksella. Associated Press on julkaissut Syyrian armeijan viestintäosaston kuvaaman videon kaupungista. Näkymät ovat lohduttomia.