Kiinalaisbussit suosivat imettäjiä – rintaruokkijoille omat istuimet

Viihdeuutiset · Annika Kela

Imettävien perheenäitien matkustusmukavuutta on parannettu Kiinassa lanseeraamalla linja-autoihin äideille tarkoitetut erikoispaikat. Pienten lasten kanssa liikenteessä oleville äideille on tehty busseihin oma tuoli, jossa he voivat halutessaan imettää matkan ajan.

Uudenlaiset linja-autot erikoispenkkeineen ovat olleet käytössä muun muassa Pingxiangissa, Jiangxissa. People’s Daily China -sivuston mukaan kaupunki on saanut runsaasti positiivista palautetta imetystuoleista. Tavallista leveämpi tuoli takaa mukavamman asennon lapsen kanssa. 

Äitiystuoleja ympäröi verhot, jotka äiti voi halutessaan sulkea imettämisen ajaksi. Linja-autojen uuden tuolit ovat olleet menestys ja käytännön uskotaan leviävän pian muuallekin Kiinaan. Etenkin ruuhkabusseilla matkustavat äidit ovat olleet huojentuneita siitä, että heillä on busseissa paikka jossa levähtää taaperon kanssa.