Kiinalaisbussit suosivat imettäjiä – rintaruokkijoille omat istuimet

Viihdeuutiset · Annika Kela

Imettävien perheenäitien matkustusmukavuutta on parannettu Kiinassa lanseeraamalla linja-autoihin äideille tarkoitetut erikoispaikat. Pienten lasten kanssa liikenteessä oleville äideille on tehty busseihin oma tuoli, jossa he voivat halutessaan imettää matkan ajan.

Uudenlaiset linja-autot erikoispenkkeineen ovat olleet käytössä muun muassa Pingxiangissa, Jiangxissa. People’s Daily China -sivuston mukaan kaupunki on saanut runsaasti positiivista palautetta imetystuoleista. Tavallista leveämpi tuoli takaa mukavamman asennon lapsen kanssa. 

Äitiystuoleja ympäröi verhot, jotka äiti voi halutessaan sulkea imettämisen ajaksi. Linja-autojen uuden tuolit ovat olleet menestys ja käytännön uskotaan leviävän pian muuallekin Kiinaan. Etenkin ruuhkabusseilla matkustavat äidit ovat olleet huojentuneita siitä, että heillä on busseissa paikka jossa levähtää taaperon kanssa.

Uusimmat