Tästä syystä drinkit tarjoillaan erilaisista laseista

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Eri drinkit tarjoillaan erilaisista laseista. Mojitoa tai margaritaa tilatessa asiakkaalle voi syntyä jo valmiiksi mielikuva siitä miltä juoma tulee näyttämään ja miten se tarjoillaan. PBS Idea Channel kävi jututtamassa newyorkilaisen baarin baarimestaria siitä mikä merkitys laseilla todellisuudessa drinkkeihin on.

Leyenda-ravintolassa työskentelevä Ivy Mix paljastaa, että moni baarimikko valitsee tarjoilulasin drinkille summanmutikassa. Lasien muoto ja ulkonäkö kuitenkin vaikuttavat juoman makuun ja jäähtymiseen, minkä vuoksi niihin pitäisi kiinnittää enemmän huomiota.

Mix paljastaa, että esimerkiksi martini monien muiden drinkkien joukossa tarjoillaan väärästä lasista pelkästään lasin ulkonäön vuoksi. Lasia valittaessa tulisi ulkonäön sijaan miettiä lasin käytännöllisyyttä ja sitä, että kylmänä nautittava juoma ei esimerkiksi lämpene liian nopeasti. Tämän vuoksi Mix neuvoo tilaamaan juomat aina tavallisen kokoisina eikä ottamaan kerralla juomaa tuplana.

Mix kertoo myös, että moni mies kokee olonsa epämukavaksi jos heille tarjoillaan juoma liian naisellisessa lasissa. Tämän vuoksi monet drinkit kannattaa tarjoilla miehelle aina esimerkiksi viskilaseista martinilasien sijaan, että asiakas pysyy tyytyväisenä ja voi lähteä itsevarmana tiskiltä juoma kädessään.