Maanjäristykseltä pelastava sänky – kuin valtava metalliarkku

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Etenkin mannerlaattojen raja-alueilla esiintyvät maanjäristykset saavat ihmiset valmistautumaan tärähtelyyn ennakkoon. Joillakin saattaa olla kotiensa alla suojia, joihin on koottu tarpeellisia varusteita hätätilanteita varten. Nyt on kehitetty maanjäristykseltä suojaava sänky.

Future X – The Future Is Now -sivusto esittelee Facebookissa uudenlaisen sängyn, joka antaa suojaa nukkujalleen maanjäristyksen iskiessä. Sängyssä olevat sensorit alkavat toimia maan värähtelyn havaittuaan. Sängyn alla on automaattisesti toimiva metalliarkku, jonka suojaan nukkuja putoaa järistyksen alkaessa.

Wang Wenxi -nimisen suunnittelijan luoman sängyn sisään voi lastata elintärkeitä tavaroita aina vedestä ensiapuvälineisiin. Metallilaatikon kannet menevät itsestään kiinni, mutta ne eivät sulkeudu esimerkiksi silloin, jos ihmisen käsi tai tyyny on luukun välissä. Maanjäristykseltä pelastavia sänkyjä on suunnitteilla monessa eri mallissa ja niiden toimivuutta on testattu vuodesta 2010.

Earthquake-Proof Bed?

It seems a little scary though…

Posted by Future X – The Future Is Now on Monday, January 25, 2016

——